Sezóna dýní je v plném proudu! Vyzkoušejte lahodnou dýňovou polévku, která pohladí žaludek a prohřeje zkřehlé končetiny. Zachutná veganům i milovníkům masa.
Na 4-5 porcí budete potřebovat:
- 1 velký brambor
- 3 mrkve
- 1 dýně (nejlépe Hokkaido)
- 3 lžíce olivového oleje vhodného na tepelnou úpravu
- 100 g červené čočky
- 2 l vody
- 2 lžíce soli
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 3 ks bobkového listu
- chilli
- semínka na posypání
Veškerou zeleninu (dýni, brambor i mrkev) nakrájejte na kostky a vhoďte na rozehřátý olivový olej. Přidejte sůl a bobkový list a za občasného promíchání restujte asi 10 minut. Následně přidejte červenou čočku a zalijte odměřeným množství vody.
Polévku vařte do změknutí zeleniny i čočky (trvá to asi 20 minut). Nakonec přidejte nastrouhaný zázvor a vše důkladně rozmixujte do krémové konzistence.
Podávejte s chilli a oblíbenými semínky, která můžete i krátce opražit.
Dobrou chuť!