DOPRAVA ZDARMA při objednávce nad 1999 Kč!

Zdravě a s chutí: Recept na dýňovou polévku

01.10.21 929x přečteno

Sdílet



Zdravě a s chutí: Recept na dýňovou polévku

Sezóna dýní je v plném proudu! Vyzkoušejte lahodnou dýňovou polévku, která pohladí žaludek a prohřeje zkřehlé končetiny. Zachutná veganům i milovníkům masa.

Na 4-5 porcí budete potřebovat:

  • 1 velký brambor
  • 3 mrkve
  • 1 dýně (nejlépe Hokkaido)
  • 3 lžíce olivového oleje vhodného na tepelnou úpravu
  • 100 g červené čočky
  • 2 l vody
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 3 ks bobkového listu
  • chilli
  • semínka na posypání

Veškerou zeleninu (dýni, brambor i mrkev) nakrájejte na kostky a vhoďte na rozehřátý olivový olej. Přidejte sůl a bobkový list a za občasného promíchání restujte asi 10 minut. Následně přidejte červenou čočku a zalijte odměřeným množství vody.

Polévku vařte do změknutí zeleniny i čočky (trvá to asi 20 minut). Nakonec přidejte nastrouhaný zázvor a vše důkladně rozmixujte do krémové konzistence.

Podávejte s chilli a oblíbenými semínky, která můžete i krátce opražit.

Dobrou chuť!


Kam dále?