Bezmasý guláš je ideálním pokrmem – dokonale uspokojí chuťové buňky, ale zachovává si lehkost a snadnou stravitelnost pro veganská jídla typickou.
Na dvě porce budete potřebovat:
- 2 červené cibule
- 2 lžíce tuku Alsan BIO (nebo oleje)
- 1 lžíci sladké mleté papriky
- 4 bobkové listy
- pár kuliček nového koření
- mletý černý pepř
- sůl
- 2 velká, na jemno nasekaná rajčata
- 2 dcl vody
- balení Ďobáčků
- brambory
Nejprve uvařte brambory (nebo jinou přílohu). Samotný guláš je totiž rychlovka a věřte nám, že s jeho ochutnáním nebudete chtít čekat. 🙂
V hrnci rozehřejte tuk a přidejte na jemno nasekanou cibuli. Až cibule trochu změkne, přidejte veškeré koření, promíchejte a následně vše zalijte připravenou vodou. Přikryjte pokličkou a nechejte dusit.
Po asi 15 minutách přidejte nasekaná rajčata a duste dalších 5 minut. Nakonec vmíchejte Ďobáčky a 2 minutky společně prohřejte.
Uvařené brambory můžete zamíchat přímo do směsi nebo je podávat jako přílohu.
Dobrou chuť!