Při objednávce nad 1999 Kč je doprava zdarma!

Pikantní exkurze do království chilli omáček a (ne)pálivého kimchi: Seznamte se s HUHUchilli

08.06.23 505x přečteno

Sdílet



Pikantní exkurze do království chilli omáček a (ne)pálivého kimchi: Seznamte se s HUHUchilli

Paprikové experimenty to zakladateli značky HUHUchilli Tomáši Hinduliakovi (řečenému HUHUlákovi) pořádně zavařily. Z jeho pokusů zpracovat darovanou, ale extrémně pálivou chilli papričku se vyklubala fenomenální omáčka, kterou by byla škoda nechat si pro sebe. Opakovaný zájem okolí pak odjistil spoušť a žhavý podnikatelský plán už nešlo zastavit.

Cestou necestou od chilli omáček až ke kimchi

V HUHUchilli to umí pořádně „ohulit“, ale dokážou být i něžní. Jejich nabídka proto pokrývá celou škálu pálivosti, ze které si vyberou oceloví ironmani i opatrné citlivky. Namísto snahy o paralyzování chuťových buněk maximální pikantností se totiž HUHUchilli tým soustředí spíš na celkovou vyváženost.

Nejvíce si přitom libují v dráždivých kombinacích typicky českých surovin a netradičních chutí. Vedle klasických chilli omáček si tak můžete vychutnat třeba švestkovou (ověnčenou prestižním oceněním Great Taste Awards 2021), jahodovou nebo mangovou

Foto: Huhuchilli, s.r.o.
Foto: Huhuchilli, s.r.o.

Sortiment HUHUchilli se také postupně rozrostl o ajvary, čatní či pyré. Jejich „signature“ produktem se však bez pochyby stalo kimchi, které najdete i v našem chlaďáku. Pálivou i nepálivou verzi této korejské pochoutky prodáváme jako na běžícím páse, a tak není divu, že jí v HUHUchilli vyrobí asi 900 kilo týdně.

Přes kvalitu nejede vlak

Zní to jako klišé, ale kvalita hraje v HUHUchilli prim. Suroviny odebírají od regionálních dodavatelů a následně je ručně zpracovávají v brněnské výrobně, do které mají chemická dochucovadla a konzervanty vstup zakázán. Chilli papričky si dokonce sami pěstují a nejsou žádní troškaři – v roce 2022 jich sklidili téměř tunu. Nejčastěji přitom pracují s odrůdami Bhut Jolokia. Jalapeno, Habanero Chocolate, 7 Pot Yellow a Carolina Reaper.

Foto: Huhuchilli, s.r.o.
Foto: Huhuchilli, s.r.o.

Přírodě se za její dary odvděčují neplýtváním a snižováním ekologické stopy. Zpracovávají například i méně tradiční lokální ovoce, jako jsou mišpule a kdoule. Odřezky ze zeleniny na výrobu kimchi pak Veřejná zeleň města Brna odváží do parku Špilberk, kde si na nich pochutnávají místní shetlandští poníci a zakrslé kozy.

  • TIP: Produkty HUHUchilli nesmí chybět u žádné letní grilovačky!


Kam dále?

Přihlášení zavřít

Cookies

Naše společnost používá soubory cookie ke správnému fungování vašeho oblíbeného e-shopu, k přizpůsobení obsahu stránek vašim potřebám, ke statistickým a marketingovým účelům. Kliknutím na tlačítko přijímám nám udělíte souhlas s jejich sběrem a zpracováním a my vám poskytneme ten nejlepší zážitek z nakupování.

Vaše nastavení souborů cookie

Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie v souladu s vlastními preferencemi a později podrobněji nastavit nebo kdykoli vypnout v patičce webu.

Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí.

Personalizaci provádíme na základě vámi prohlíženého zboží. Dále pak upravujeme zobrazovaný obsah podle toho, co vás zajímá.

Tyto cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a za pomoci získaných dat pak můžeme zlepšovat zážitek z nakupování našim zákazníkům.

Tyto cookies jsou využívány reklamními a sociálními sítěmi včetně Googlu pro přenos osobních údajů a personalizaci reklam, aby pro vás byly zajímavé.