Když chuť potká poctivost: Božská Továrna je rájem zmrzliny i fermentace
29.05.25 192x přečteno

Od dob, kdy Brno obsadila roztomilá barevná autíčka s ještě barevnější zmrzlinou, už před rande nemusíte řešit, jakou károu svůj protějšek vyzvednete. Ani ten nejvytuněnější sporťák ho neokouzlí natolik, jako když zamíříte na Božský kopeček. Tvůrci téhle legendární veganské zmrzliny ale nezůstali jen u potěšení do kornoutku. Přijměte pozvání do zákulisí Božské Továrny a seznamte se s jejich (nejen) nápojovou nabídkou.
Zmrzlina, na kterou se stojí fronty
Jakmile v Brně spatříte ikonický pastelový tuk-tuk, u kterého se neustále tvoří fronta, stoupněte si do ní také. Nebudete litovat. Vegan gelato Božský kopeček vás okouzlí nejen plnou chutí poctivých surovin, ale i netradičními příchutěmi, ze kterých se nedá vybrat jenom jedna.
Tato veganská řemeslná zmrzlina vzniká v Božské Továrně přímo v srdci Brna a kromě „kopečkového“ prodeje je také základní surovinou pro výrobu Božských nanuků či mražených dezertů ve skle.
- TIP: Božský kopeček v 300ml balení nově najdete i v naší prodejně.

Božská kombucha: Živý nápoj plný zdraví a chutí
Vedle zmrzliny se v Božské Továrně rodí také osvěžující fermentované nápoje. Vznikají v nové fermentační laboratoři – Fermentovárně, do které se dostanou jen ty nejkvalitnější suroviny: harmonizovaná a strukturovaná filtrovaná voda, bio třtinový cukr, ovoce, zelenina, bylinky a koření. A taky zdraví prospěšné „breberky“! Výsledným nápojům vdechnou život a hravost, díky které jsou u zákazníků tolik oblíbené.
Vlajkovou lodí nápojové nabídky je jednoznačně Božská kombucha, která je fakt božská (a živá!). Můžou za to právě ony – dobře živené a opečovávané bakterie a kvasinky různých kmenů, nabuzené akorátním množstvím nerafinovaného třtinového cukru v bio kvalitě. Při výrobě kombuchy si spokojeně hoví v čaji z nejkvalitnějších čajových lístků pocházejících zásadně z bio čajových zahrad v Japonsku a Indii.
Výsledný chuťový a aromatický profil tohoto božského nápoje pak dotváří pestrá paleta ovoce, zeleniny, koření či bylin nebo dřevin. Žádná umělá dochucovadla, aromata ani konzervanty. Díky tomu je Božská kombucha 100% autentická a na nic si nehraje. Protože nemusí.
Ve Fermentovárně ale vznikají i další živé poklady. Třeba Božský Ginger Beer (zázvorové pivo v bio kvalitě), Božský Ginger Shot (koncentrovaná zázvorová nezbytnost do chřipkové sezóny) nebo Božský ocet (jemný a příjemně dochucený bylinkami a kořením, ideální k zeleninovým salátům).

Co bublá v zákulisí?
Tahle parta nadšenců je stejně živá jako jejich nápoje, a tak chvilku neposedí. Za zdmi Božské Továrny proto už bublají další projekty a nové produkty bez kompromisů na sebe nenechají dlouho čekat. Těšit se můžete třeba na Božskou tabulku.
- TIP: Sledujte jejich sociální sítě a nic vám neunikne.
V malé prodejně s posezením na Poštovské ulici vám připraví i bio kávu. „Božskosti“ na doma však seženete také u nás. Kromě zmiňované zmrzliny mrkněte do našeho nápojového chlaďáku – najdete v něm kombuchu i Božský Ginger Beer.

Kam dále?


Jak na klíčení? Praktický průvodce krok za krokem
