skip to Main Content

Jak chutná znovuzrození? Projekt Kombucha vám vlije energii do žil

Jak Chutná Znovuzrození? Projekt Kombucha Vám Vlije Energii Do žil

Kvašení (neboli fermentace) je zase v módě a s ním i kombucha. Zajímá vás, jak oblíbený kvašený nápoj vzniká, proč ho pít a čím vás okouzlí Projekt Kombucha od firmy Reborn? Vše se dozvíte na následujících řádcích.

Co je to ta kombucha?

Kombucha je kvašený nápoj na bázi čaje. Proces jeho fermentace umožňuje tradiční „houba“, která vlastně není žádnou houbou, ale symbioticky působící kulturou bakterií a kvasinek.

Z kvalitního zeleného čaje, který sám o sobě obsahuje řadu prospěšných látek (například polyfenoly, katechiny či antioxidanty), tak vzniká unikátní elixír doslova překypující životem. Vesele v něm pobývají především zdraví prospěšné bakterie kmene gluconacetobacter a bacillus coagulans či lactobacily. Nechybí ani pestrá škála enzymů a vitaminů – zejména těch skupiny B.

Proč kombuchu pít?

Široké spektrum probiotik a kvasinek se postará o rovnováhu střevní mikroflóry, která ovlivňuje nejen zažívání, ale i imunitu a celkovou fyzickou i psychickou pohodu. Antioxidanty obsažené v kombuše navíc organismus chrání před volnými radikály a nežádoucími látkami, jež nás v moderním světě obklopují.

Kombucha je přírodní a živý nápoj

Kombucha také skvěle chutná, a to i přesto (nebo možná právě proto), že je zcela přírodní. Její chuť je dokonale osvěžující. Celkové povzbuzení pak ještě podpoří kofein obsažený v zeleném čaji. Fermentací se přitom účinnost těchto látek až několikanásobně zvyšuje. Na rozdíl od chemických energetických nápojů však toto nakopnutí postupně odezní bez výrazných propadů energie.

Kde poprvé vybublala?

První zmínky o tomto elixíru života pochází z roku 221 před naším letopočtem. Podle legendy získal své označení spojením jména korejského lékaře Kombu, který ji ve své praxi rád využíval, a japonského slova cha (čaj). Svými povzbuzujícími a blahodárnými účinky proslula kombucha už tehdy – používala se k léčbě zánětů i nádorů nebo poruch imunity. Gejšám pak byla nepostradatelnou pomocnicí pro udržení štíhlé postavy a mladistvého vzhledu. Vědeckým zkoumáním však prošla až v Rusku okolo roku 1920.

Projekt Kombucha

Projekt Kombucha pod hlavičkou firmy Reborn má jasné poslání: šířit tento tradiční fermentovaný nápoj v bezkonkurenční kvalitě a prvotřídní chuti. Jejich lahodná kombucha se zrodila v Olomouci a nyní dále žije v lahvích po celé České republice.

Zakladatelé Projektu Kombucha

Aby si kombucha zachovala maximum nutričních látek a živých probiotik, produkt nepasterizujeme, nefiltrujeme a udržujeme jej aktivní až do okamžiku spotřeby. Proto je na rozdíl od pasterizovaných či jinak konzervovaných produktů nutné naši kombuchu uchovávat v lednici, aby se zpomalila aktivita mikroorganismů a nápoj si tak udržel stabilní senzorické vlastnosti. Díky absenci vysokých teplot, konzervaci či filtrací v produktu najdete velké množství biodostupných látek v jejich nejpřirozenější podobě. Z tohoto pohledu splňuje naše kombucha označení RAW a je mistrovským dílem na poli „živých“ potravin.“

Proč si Projekt Kombucha zamilujete?

  • osvěží a doplní pitný režim
  • postará se o zdravější střevní mikrobiom
  • posiluje imunitu
  • přináší pozvolný příliv energie
  • má nízký obsah kalorií
  • je nepasterizovaná, nefiltrovaná, živá
  • má skleněný, tedy znovupoužitelný či recyklovatelný obal

K dostání je v příchutích jasmín, citronová tráva nebo tulsi.

Kompletní nabídku nápojů Projekt Kombucha najdete i v našich chlaďácích. Stavte se připít si na zdraví!

Back To Top