skip to Main Content

Zdravě s chutí: Recept na veganská vajíčka

Zdravě S Chutí: Recept Na Veganská Vajíčka

Hledáte inspiraci, jak upravit tofu? Rádi byste si dopřáli chuť vajec, ale je vám sympatické veganství? Vyzkoušejte veganská vajíčka, jejichž chuť vás překvapí a nadchne!

Na dvě porce budete potřebovat:

  • tofu dle požadované konzistence
  • 3 lžíce veganské majonézy
  • 2 lžíce hořčice
  • 1/2 lžičky černé soli
  • špetka kurkumy
  • další koření podle chuti

Nejprve smíchejte veganskou majonézu s hořčicí. Tím vytvoříte krémovou konzistenci, kterou dochuťte černou solí, kurkumou, paprikou a případně dalším kořením.

Do směsi přidejte tofu a dobře promíchejte. „Vajíčka“ můžete podávat studená, nebo je na pánvičce mírně ohřát.

Praktické tipy

Tofu vybírejte podle požadované konzistence „vajíček“. S hedvábným tofu docílíte pomazánkové konzistence, s tuhým hrudkovatější.

Černá sůl, díky které mají veganská vajíčka autentickou chuť, má podle ajurvédy řadu prospěšných vlastností. Pomáhá například při nadýmání a pálení žáhy či při mykotických kvasinkových onemocněních. Těží se v sopečných oblastech v Indii, Pákistánu, Bangladéši a Nepálu.

Dobrou chuť!

veganská vajíčka veganská vajíčka

Close search
Back To Top