skip to Main Content

Zdravě a s chutí: Recept na veganský guláš

Zdravě A S Chutí: Recept Na Veganský Guláš

Bezmasý guláš je ideálním pokrmem – dokonale uspokojí chuťové buňky, ale zachovává si lehkost a snadnou stravitelnost pro veganská jídla typickou.

Na dvě porce budete potřebovat:

  • 2 červené cibule
  • 2 lžíce tuku Alsan BIO (nebo oleje)
  • 1 lžíci sladké mleté papriky
  • 4 bobkové listy
  • pár kuliček nového koření
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 2 velká, na jemno nasekaná rajčata
  • 2 dcl vody
  • balení Ďobáčků
  • brambory

Nejprve uvařte brambory (nebo jinou přílohu). Samotný guláš je totiž rychlovka a věřte nám, že s jeho ochutnáním nebudete chtít čekat. 🙂

V hrnci rozehřejte tuk a přidejte na jemno nasekanou cibuli. Až cibule trochu změkne, přidejte veškeré koření, promíchejte a následně vše zalijte připravenou vodou. Přikryjte pokličkou a nechejte dusit.

Po asi 15 minutách přidejte nasekaná rajčata a duste dalších 5 minut. Nakonec vmíchejte Ďobáčky a 2 minutky společně prohřejte.

Uvařené brambory můžete zamíchat přímo do směsi nebo je podávat jako přílohu.

Dobrou chuť!

Close search
Back To Top