skip to Main Content

Zdravě s chutí: Borůvkové muffiny s tofu

Zdravě S Chutí: Borůvkové Muffiny S Tofu

Mlsat zdravě, vegansky, a navíc s pořádnou dávkou bílkovin? Co víc si přát? Tento jednoduchý recept na borůvkové muffiny s tofu uspokojí vaše chutě i požadavky na vyváženou stravu.

Na jeden plech (cca 12 ks) budete potřebovat:

  • 1 bílé tofu Lunter
  • 40 g kokosového oleje
  • 250 ml vody nebo rostlinného mléka
  • 150 g špaldové mouky
  • 150 g jemných ovesných vloček
  • 2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
  • 100 g panely nebo třtinového/kokosového cukru
  • 120 g čerstvých nebo mražených borůvek
  • vrchovatou lžíci skořicového cukru

Půl kostky tofu dohladka rozmixujte s vodou a kokosovým olejem. V míse smíchejte mouku, vločky, panelu a kypřící prášek a následně přilijte přichystanou tofu směs. Vše důkladně promíchejte a opatrně přidejte i borůvky.

Nyní se vrhněte na drobenku – jednoduše vidličkou rozmačkejte zbylou půlku tofu se skořicovým cukrem.

Troubu předehřejte na 175 °C. Těsto rovnoměrně dávkujte do ďolíčků v plechu na muffiny vyložených papírovými košíčky a zasypte drobenkou. Pečte asi 40 minut a po vychladnutí servírujte. Muffiny jsou krásně vláčné, tak akorát sladké a rozhodně neurazí ani „všežravé“ strávníky.

Dobrou chuť!

Inspiraci jsme čerpali přímo na webu výrobce Lunter.

Close search
Back To Top