DOPRAVA ZDARMA při objednávce nad 1999 Kč!

Pokud jste někdy vybírali kávu, nejspíš jste se už setkali s klasickým kávovým dilematem – arabika nebo robusta? A čím se vlastně liší?

Rozdíl je ve způsobu pěstování, tvaru zrnek, chuti i obsahu kofeinu.

Arabika tvoří asi 70 % celosvětové produkce a je u milovníků kávy oblíbenější. Vyniká totiž rozmanitostí chutí. Své příznivce si ale získává i robusta, která má až trojnásobný obsah kofeinu. Její chuť je zemitá až dřevitá s problesky hořkých tónů. Kyselost byste v ní naopak hledali marně.

Robusta neboli kávovník statný navíc při pěstování lépe odolává nemocem. Roste v nižších nadmořských výškách, a to především na východní polokouli – nejvíce ve Vietnamu. Pěstuje se ale i v Brazílii nebo Indonésii.

Zlatou střední cestou pak může být směs arabiky a robusty – v té se robusta postará o intenzivní chuť a jemnou, ale dokonale krémovou pěnu.

Přihlášení zavřít

Cookies

Používáme soubory cookie ke správnému fungování vašeho oblíbeného e-shopu, k přizpůsobení obsahu stránek vašim potřebám, ke statistickým a marketingovým účelům a personalizaci reklam od Googlu i dalších společností. Kliknutím na tlačítko Přijmout vše nám udělíte souhlas s jejich sběrem a zpracováním a my vám poskytneme ten nejlepší zážitek z nakupování.

Vaše nastavení souborů cookie

Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie v souladu s vlastními preferencemi a později podrobněji nastavit nebo kdykoli vypnout v patičce webu.

Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí.

Personalizaci provádíme na základě vámi prohlíženého zboží. Dále pak upravujeme zobrazovaný obsah podle toho, co vás zajímá.

Tyto cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a za pomoci získaných dat pak můžeme zlepšovat zážitek z nakupování našim zákazníkům.

Tyto cookies jsou využívány reklamními a sociálními sítěmi včetně Googlu pro přenos osobních údajů a personalizaci reklam, aby pro vás byly zajímavé.