DOPRAVA ZDARMA při objednávce nad 1999 Kč!

Zpracování a ochrana osobních údajů ve společnosti Zdraví s chutí

 

Pokud navštívíte náš web nebo se stanete naším zákazníkem či odběratelem newsletteru, svěřujete nám své osobní údaje. Děkujeme za důvěru! Střežíme je jako oko v hlavě a zodpovídáme za jejich ochranu a zabezpečení.

Zákonný důvod zpracování osobních údajů

Dobré mravy i legislativa nás zavazují řídit se při zpracování osobních údajů zákazníka zákonem č.101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. Veškeré osobní údaje jsou považovány za přísně důvěrné a je s nimi nakládáno v souladu se zmíněným zákonem. Vaše osobní údaje zpracováváme jen na základě platného právního důvodu, tedy oprávněného zájmu, plnění smlouvy, zákonné povinnosti či uděleného souhlasu.

Zpracovatelem osobních údajů je společnost Zdraví s chutí s.r.o., která provozuje internetový obchod ZDRAVISCHUTI.cz, se sídlem Údolní 558/85, 602 00 Brno, IČO: 63482843, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl C, vložka 21055, která provozuje prodejnu a e-shop se zdravou výživou (dále jen „správce“).

Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 účinného od 25. 5. 2018 informujeme zákazníky o zpracování jejich osobních údajů v případě, že využili našich služeb. Tak pojďme na to!

Povinnost zákazníka poskytnout údaje

Zákazník je povinen své osobní údaje (sdělené při registraci, v rámci svého uživatelského účtu, při objednávce provedené z webového rozhraní obchodu či jinak) uvádět správně a pravdivě, a je povinen bez zbytečného odkladu informovat správce o změně svých osobních údajů. Změny v osobních údajích lze sdělit správci buď prostřednictvím uživatelského účtu, nebo oznámením změn osobních údajů na e-mail správce info@zdravischuti.cz.

Zpracovávané údaje a jejich účel

Zpracováváme osobní údaje, které nám sami svěříte. Za účelem registrace do databáze zákazníků zpracováváme jméno, příjmení, e-mailovou adresu, dodací a fakturační adresu (ulici a číslo orientační, město, PSČ), telefonní číslo, IČO, DIČ, název firmy, heslo a IP adresu.

Osobní údaje zákazníka, jako je jméno a příjmení, adresa (dodací i fakturační), e-mailový i telefonický kontakt, jsou potřebné pro realizaci obchodní transakce a dodání zboží. Jméno a e-mail využíváme také k zasílání obchodního sdělení, a to pouze našim zákazníkům nebo zájemcům o odběr těchto reklamních e-mailů.

Během návštěvy našich webových stránek můžeme zaznamenávat vaši IP adresu nebo údaje o tom, jak dlouho se na stránce zdržíte a ze které stránky přicházíte – takzvané Cookies. Tyto informace pak využíváme k marketingovým akcím zaměřeným na zlepšení nabídky pro vás jako konkrétního uživatele.

Telefonní číslo může být použito i v rámci krizové komunikace, jako je informování o stáhnutí špatné šarže výrobku z oběhu a podobně.

V neposlední řadě využíváme osobní údaje (fakturační údaje) zákazníků pro vedení účetnictví. Potřebujeme je, abychom vyhověli zákonné povinnosti pro vystavování a evidenci daňových dokladů.

Souhlas se zpracováním vašich osobních údajů lze vždy upravit zasláním žádosti na e-mail: info@zdravischuti.cz.

Doba uložení osobních údajů

Vaše osobní údaje si ponecháváme po dobu běhu promlčecích lhůt, pokud zákon nestanoví delší dobu k jejich uchování, nebo jsme v konkrétních případech neuvedli jinak.

Naši zaměstnanci i spolupracovníci, kteří zpracovávají vaše osobní údaje, jsou povinni zachovávat mlčenlivost o osobních údajích. Bez vašeho souhlasu nebo zákonných odůvodnění nebudou vaše osobní údaje vydány žádné jiné třetí straně.

Zpracovávání a příjemci osobních údajů

Zpracovávané osobní údaje může správce v odůvodněných případech předat orgánům činným v trestním řízení. Vámi poskytnuté osobní údaje slouží také k on-line marketingu a remarketingu, tedy pro reklamní sdělení zacílená na základě vašich předchozích návštěv, minulého chování či některých demografických údajů.

Pro tyto účely poskytuje nezbytné údaje dalším subjektům:

  • Seznam.cz, a.s., IČO: 26168685, se sídlem Radlická 3294/10, Praha 5 - Smíchov, 150 00, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl B, vložka 6493
  • Heureka Shopping s.r.o., IČO: 02387727, se sídlem Karolinská 650/1, Karlín, Praha 8, 18600, zapsána v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 218977
  • Google Czech Republic, s.r.o., IČO: 27604977, se sídlem Stroupežnického 3191/17, Praha 5, 15000, zapsána v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze, oddíl c, vložka 118342
  • Facebook Ireland Limited, IE9692928F, se sídlem 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland

Právním důvodem je zde plnění povinností z uzavřené smlouvy se subjektem údajů, tedy s vámi, a dále též oprávněné zájmy správce či třetí strany. Nejsou předávány osobní údaje náležící do skupiny zvláštních kategorií osobních údajů.

Pro bezproblémovou správu informačních systémů pak předáváme údaje těmto provozovatelům:

  • wpj s.r.o., IČO: 28860608, se sídlem Lánovská 1475, 543 01 Vrchlabí, zapsána v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Hradci Králové, oddíl C, vložka 31690

Předání údajů spojené s vyřízením objednávky v závislosti na výběru způsobu platby a dopravy může proběhnout se společnostmi:

  • Balikobot, s.r.o., CZ06283799
  • Česká pošta, s.p., CZ47114983
  • General Logistics Systems Czech Republic s.r.o., CZ26087961 (využíváte-li přepravu GLS)
  • PPL CZ s.r.o., CZ25194798
  • Zásilkovna s.r.o., CZ28408306
  • Direct Parcel Distribution CZ s.r.o., CZ61329266 (DPD)
  • ThePay.cz, s.r.o., DIČ: CZ28135261

Soubory cookies

Pro získávání dat o používání webové stránky a demografických údajích uživatelů, používáme soubory cookies. Cookie je drobná textová informace, která může být uložena ve vašem prohlížeči. Mimo jiné je využívá i nástroj Google Analytics a slouží také pro textovou a grafickou inzerci v síti dodavatelů třetích stran. Od příjmu souboru cookies dodavatelů třetích stran se můžete odhlásit na odhlašovací stránce organizace Network Advertising Initiative (NAI) http://optout.networkadvertising.org/.

Práva zákazníka

V souvislosti s ochranou osobních údajů máte několik práv, kterých můžete kdykoliv využít. Stačí napsat na e-mail info@zdravischuti.cz.

  • Máte právo na informace – například na tuto informační stránku se zásadami zpracování osobních údajů.
  • Máte právo na přístup k osobním údajům. Můžete nás kdykoli vyzvat a my vám ve lhůtě 30 dní doložíme, jaké vaše osobní údaje zpracováváme a proč.
  • Pokud se u vás něco změní, máte právo na doplnění a změnu osobních údajů.
  • Právo na omezení zpracování můžete využít, když se vám bude zdát, že zpracováváme vaše nepřesné údaje, provádíme zpracování nezákonně, ale nechcete všechny údaje smazat, nebo v případě, že jste vznesli námitku proti zpracování. Omezit lze rozsah osobních údajů nebo účelů zpracování – například odhlášením z newsletteru se omezí účel zpracování pro zasílání obchodních sdělení.
  • Dalším právem je právo na výmaz (být zapomenut). Pokud si to budete přát, vymažeme vaše osobní údaje z našeho systému i ze systému všech dílčích zpracovatelů a záloh, a to do 30 dnů. O dokončení výmazu vašich údajů, kromě těch, které musíme ze zákona evidovat (například vystavené daňové doklady), vás budeme informovat e-mailem.
  • V neposlední řadě máte právo, bychom na vaši žádost předali vaše osobní údaje jinému vámi určenému správci.
  • Pokud máte pocit, že s vašimi údaji nezacházíme v souladu se zákonem, máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů. Věříme ale, že to nebude potřeba. V případě podezření nás neváhejte informovat, abychom mohli možné pochybení napravit.
  • Stejně tak máte právo se kdykoliv odhlásit z odběru newsletterů a obchodních sdělení. Ukončit jejich zasílání můžete jednoduše – stisknutím odhlašovacího odkazu v každém zaslaném e-mailu.

V Brně, dne 1. 1. 2022.

 

Přihlášení zavřít

Cookies

Naše společnost používá soubory cookie ke správnému fungování vašeho oblíbeného e-shopu, k přizpůsobení obsahu stránek vašim potřebám, ke statistickým a marketingovým účelům. Kliknutím na tlačítko přijímám nám udělíte souhlas s jejich sběrem a zpracováním a my vám poskytneme ten nejlepší zážitek z nakupování.

Vaše nastavení souborů cookie

Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie v souladu s vlastními preferencemi a později podrobněji nastavit nebo kdykoli vypnout v patičce webu.

Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí.

Personalizaci provádíme na základě vámi prohlíženého zboží. Dále pak upravujeme zobrazovaný obsah podle toho, co vás zajímá.

Tyto cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a za pomoci získaných dat pak můžeme zlepšovat zážitek z nakupování našim zákazníkům.

Tyto cookies jsou využívány reklamními a sociálními sítěmi včetně Googlu pro přenos osobních údajů a personalizaci reklam, aby pro vás byly zajímavé.