Mlsat zdravě, vegansky, a navíc s pořádnou dávkou bílkovin? Co víc si přát? Tento jednoduchý recept na borůvkové muffiny s tofu uspokojí vaše chutě i požadavky na vyváženou stravu.
Na jeden plech (cca 12 ks) budete potřebovat:
- 1 bílé tofu Lunter
- 40 g kokosového oleje
- 250 ml vody nebo rostlinného mléka
- 150 g špaldové mouky
- 150 g jemných ovesných vloček
- 2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
- 100 g panely nebo třtinového/kokosového cukru
- 120 g čerstvých nebo mražených borůvek
- vrchovatou lžíci skořicového cukru
Půl kostky tofu dohladka rozmixujte s vodou a kokosovým olejem. V míse smíchejte mouku, vločky, panelu a kypřící prášek a následně přilijte přichystanou tofu směs. Vše důkladně promíchejte a opatrně přidejte i borůvky.
Nyní se vrhněte na drobenku – jednoduše vidličkou rozmačkejte zbylou půlku tofu se skořicovým cukrem.
Troubu předehřejte na 175 °C. Těsto rovnoměrně dávkujte do ďolíčků v plechu na muffiny vyložených papírovými košíčky a zasypte drobenkou. Pečte asi 40 minut a po vychladnutí servírujte. Muffiny jsou krásně vláčné, tak akorát sladké a rozhodně neurazí ani „všežravé“ strávníky.
Dobrou chuť!
Inspiraci jsme čerpali přímo na webu výrobce Lunter.