Hledáte inspiraci, jak upravit tofu? Rádi byste si dopřáli chuť vajec, ale je vám sympatické veganství? Vyzkoušejte veganská vajíčka, jejichž chuť vás překvapí a nadchne!
Na dvě porce budete potřebovat:
- tofu dle požadované konzistence
- 3 lžíce veganské majonézy
- 2 lžíce hořčice
- 1/2 lžičky černé soli
- špetka kurkumy
- další koření podle chuti
Nejprve smíchejte veganskou majonézu s hořčicí. Tím vytvoříte krémovou konzistenci, kterou dochuťte černou solí, kurkumou, paprikou a případně dalším kořením.
Do směsi přidejte tofu a dobře promíchejte. „Vajíčka“ můžete podávat studená, nebo je na pánvičce mírně ohřát.
Praktické tipy
Tofu vybírejte podle požadované konzistence „vajíček“. S hedvábným tofu docílíte pomazánkové konzistence, s tuhým hrudkovatější.
Černá sůl, díky které mají veganská vajíčka autentickou chuť, má podle ajurvédy řadu prospěšných vlastností. Pomáhá například při nadýmání a pálení žáhy či při mykotických kvasinkových onemocněních. Těží se v sopečných oblastech v Indii, Pákistánu, Bangladéši a Nepálu.
Dobrou chuť!