DOPRAVA ZDARMA při objednávce nad 1999 Kč!

Tahini (někdy také tahina) je jemná pasta vyrobená drcením nebo mixováním loupaných či neloupaných sezamových semínek. Kromě sezamu pak může obsahovat i špetku soli, která její netradiční chuť ještě zvýrazní. K dostání jsou ale i sladké varianty ochucené datlemi, medem, karobem, kakaem či skořicí.

Stejně jako sezamová semínka je tahini pasta bohatá na bílkoviny, vitamíny (zejména E a B) a minerály – především vápník, fosfor, železo, hořčík nebo zinek. Její pravidelná konzumace tak přispívá k prevenci osteoporózy a je vhodná při chudokrevnosti. Kombinace obsažených minerálů a karotenů navíc prospívá kvalitě vlasů, pokožky i nehtů.

Tahini v kuchyni

Tahini se používá zejména v kuchyních Blízkého a Středního Východu jako neodmyslitelná součást hummusu nebo kořeněného lilkového dipu s legračním názvem Baba Ganoush. Stejně dobře ale poslouží při přípravě pomazánek a salátových dresingů. Na sladko se pak osvědčila jako krémová poleva na dezerty, palačinky či ovocný salát.

Přihlášení zavřít

Cookies

Naše společnost používá soubory cookie ke správnému fungování vašeho oblíbeného e-shopu, k přizpůsobení obsahu stránek vašim potřebám, ke statistickým a marketingovým účelům. Kliknutím na tlačítko přijímám nám udělíte souhlas s jejich sběrem a zpracováním a my vám poskytneme ten nejlepší zážitek z nakupování.

Vaše nastavení souborů cookie

Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie v souladu s vlastními preferencemi a později podrobněji nastavit nebo kdykoli vypnout v patičce webu.

Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí.

Personalizaci provádíme na základě vámi prohlíženého zboží. Dále pak upravujeme zobrazovaný obsah podle toho, co vás zajímá.

Tyto cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a za pomoci získaných dat pak můžeme zlepšovat zážitek z nakupování našim zákazníkům.

Tyto cookies jsou využívány reklamními a sociálními sítěmi včetně Googlu pro přenos osobních údajů a personalizaci reklam, aby pro vás byly zajímavé.