Máte bujón zafixovaný jako hromadu glutamátu slepenou nějakým nezdravým tukem? Rádi vás vyvedeme z omylu. Zdravý bio bujón, který se vyplatí mít doma, je složený z prvotřídních surovin tak, aby opravdu nahradil poctivý masový či zeleninový vývar. Vašim polévkám a dalším pokrmům dodá nezaměnitelnou chuť a vy je můžete servírovat zcela bez výčitek.
Jak vybrat bio bujón?
Kvalitní bujón se obejde bez lepku, palmového oleje, glutamátu i chemických aditiv a konzervantů. Jeho základ většinou tvoří sůl a kvalitní sušená zelenina. O to, aby kostky držely pohromadě, se stará bambucké máslo a rostlinné oleje. Někdy jim vypomáhá trocha kukuřičného škrobu nebo rýžové mouky.
A aby byl bujón nejen chutný, ale i výživný, měly by všechny jeho ingredience pocházet z ekologicky kontrolovaného zemědělství. Ocení to nejen naše tělo, ale i příroda, která nám velkoryse poskytla své dary.
- TIP: Kromě klasických kostek vyzkoušejte také sypký bujón nebo Bujónku ve skleničce.