Rádi experimentujete v kuchyni a zkoušíte nové suroviny? Chcete péct zdravěji, ale chutně? Potěšte své mlsné jazýčky těmito skvělými brownies, které jsou navíc přirozeně bezlepkové, bezlaktózové i veganské.
Na menší plech budete potřebovat:
- 1/2 hrnku sirupu (například javorového) nebo medu
- 1/2 hrnku kakaového prášku
- 1/2 hrnku kokosové mouky
- 1/3 hrnku kokosového oleje
- 2 lžíce rostlinného mléka
- lžičku vanilkového extraktu
- 5 lžic rozmixovaného lněného semínka + 10 lžic vody
- 1/2 lžičky soli
- lžičku kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
- lžičku jedlé sody
Nejprve si připravte vše potřebné: Lněné semínko smíchejte s vodou a nechejte chvíli odstát (získáte tím gelovitou hmotu, která nahradí vejce). Plech vyložte pečícím papírem a troubu rozpalte na 180 °C.
Následně smíchejte kokosovou mouku s kakaem a kypřícím práškem a solí. V jiné nádobě spojte tekuté ingredience, tedy nabobtnaná lněná semínka, vanilkový extrakt, sirup, olej a mléko a vše důkladně promíchejte. Do suchých surovin postupně vmíchejte tekutou směs.
Vznikne poměrně husté těsto, které na plechu rovnoměrně rozetřete. Brownies pečte asi půl hodiny a krájejte až po úplném vychladnutí.
Dobrou chuť!