Při objednávce nad 1999 Kč je doprava zdarma!

Karob neboli svatojánský chléb je plodem rohovníku obecného – středně velkého stromu, který roste v oblasti Středozemí a Blízkého východu. Nejprve se podobá zelenému fazolovému lusku, pak ale sušením na slunci přirozeně zhnědne. Z uschlé dužiny se poté za studena mele jemný karobový prášek, který se používá jako alternativa kakaa.

Karob vs. kakao

Karobový prášek obsahuje méně tuku, a tak si vysloužil pověst dietnější náhrady kakaa. Zároveň je dobrým zdrojem vlákniny, některých minerálů (zejména vápníku) a antioxidantů – především polyfenolů či vitamínu E.

Citlivější jedinci mu pak dávají přednost i kvůli absenci kofeinu a dalších povzbuzujících látek, které se v kakau přirozeně vyskytují.

Karob ani kakao neobsahují lepek a mají poměrně nízký glykemický index.

Použití karobu v kuchyni

Karobový prášek má stejné využití jako ten kakaový, a tak se hodí do teplé i studené kuchyně. Jeho chuť je ale o něco sladší – do dezertů tak nemusíte přidávat tolik cukru.

Přihlášení zavřít

Cookies

Naše společnost používá soubory cookie ke správnému fungování vašeho oblíbeného e-shopu, k přizpůsobení obsahu stránek vašim potřebám, ke statistickým a marketingovým účelům. Kliknutím na tlačítko přijímám nám udělíte souhlas s jejich sběrem a zpracováním a my vám poskytneme ten nejlepší zážitek z nakupování.

Vaše nastavení souborů cookie

Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie v souladu s vlastními preferencemi a později podrobněji nastavit nebo kdykoli vypnout v patičce webu.

Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí.

Personalizaci provádíme na základě vámi prohlíženého zboží. Dále pak upravujeme zobrazovaný obsah podle toho, co vás zajímá.

Tyto cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a za pomoci získaných dat pak můžeme zlepšovat zážitek z nakupování našim zákazníkům.

Tyto cookies jsou využívány reklamními a sociálními sítěmi včetně Googlu pro přenos osobních údajů a personalizaci reklam, aby pro vás byly zajímavé.