Spirulina je modrozelená sladkovodní řasa, která se řadí k nutričně hodnotným superpotravinám. Podobně jako ostatní zelené potraviny (například chlorella a zelený ječmen) je doslova nabitá živinami – vitamíny, minerály, aminokyselinami, chlorofylem, antioxidanty a dalšími stopovými prvky. V porovnání s chlorellou je však spirulina díky tenčím buněčným stěnám lépe stravitelná. Její blahodárné živiny tak naše tělo dokáže velmi dobře využít.
Spirulina je proslulá především tím, že posiluje imunitu a celkově povzbuzuje organismus. Má příznivý vliv na tvorbu krvinek a optimalizaci hladiny cholesterolu. Zároveň se jí připisují detoxikační vlastnosti a schopnost podpořit odstraňování těžkých kovů z těla. Osvědčila se také při léčbě kvasinkové infekce.
Díky svým nutričním hodnotám a vysokému obsahu mikroživin dokáže až překvapivě zasytit, a tak je vhodným pomocníkem do redukčních diet.
Spirulina je k dostání v tabletách či v prášku. Nejlépe přitom uděláte, když se porozhlédnete po biokvalitě. A pokud zvolíte prášek, který se přimíchává do nápojů či pokrmů, snažte se předejít kontaktu s kovem, aby nedošlo k nechtěné oxidaci.